Blogg

Avslutande podavsnitt

En och en halv vecka efter inspelning finns det nu nog bra uppkoppling för att ladda upp sista avsnittet till er. Risk för två deppiga tjejer men det var vi också då resan närmade sig sitt slut, fyra månader i ett land vi blev kära i.

Annonser

Längesedan sist

Nu var det ett tag sedan vi skrev men det har hunnit hända mycket spännande, däribland har vi åkt ziplining vilket var jättekul! På jobbet känns det som att vi fått mer ansvar och möjligheter till observationer samt kunnat bidra med vad vi observerat som psykologerna tyckt varit väldigt hjälpsamt. Nu är vi inne på vår näst sista vecka på praktiken och det börjar märkas av att det lider mot sitt slut, vilket känns väldigt tråkigt. Vi passar på att roa oss med utflykter varje eftermiddag/kväll för att verkligen känna att vi fått ut mesta möjliga av landet. Det här med poden – vi ska försöka snacka ihop ett avsnitt till och vi ska försöka ladda upp det men internetanslutningen är inte den bästa så kan inte lova för mycket. Ni får helt enkelt hålla tummarna och se om det dyker upp!

Olivfestival

I lördags åkte vi till en fjärde och möjligtvis den sista festivalen under vår resa hit. Dagen spenderades i solen med massor av folk runt om oss,  marknadsstånd, truck food och åkturer på en fyrhjuling med släp som tog oss runt mellan olika gårdar.

IMG_2160

Vi hade det väldigt trevligt men jag måste säga att det börjar kännas att Sydafrika också går mot vintertid. Ni kommer säkert tycka vi är fjantiga men det är runt 10 grader på morgonen och når 22 på dagen och det känns KALLT. Sitter i detta nu med stela fingrar för det är kallt på kontoret. Så ett råd till alla er som ska resa till ett varmare land en längre tid, tänk på att det blir kallt där med. Lyckligtvis finns det affärer här med, så det går alltid att köpa sig några varmare plagg om det krävs men kontorslokaler här har inte direkt någon fungerande isolering eller värmeelement som vi annars är vana med i Sverige så tänk på det när ni packar era väskor för en längre tids utlandsvistelse. Lyckligtvis ska det bli uppemot 30 grader varmt från lördag och framåt så än är vintern inte här, hehe.

Cheese and Wine Festival

Vi har nu haft en femdagarsledighet där alla sydafrikaner firar Freedoms day så i fredags var vi på en ost och vinfestival. Tror alla utställare hade smakprover vi kunde äta oss mätta på och det var otroligt gott alltihop. Vi köpte med oss hem lite olika sorter för en riktigt god ”ost och kex-kväll” innan vi mötte upp med några vi träffade på festivalen samma dag. Väldigt trevligt att umgås med några fler som också är studenter och som ville visa oss runt i Stellenbosch.

IMG_2047.JPG

Vid ett ställe gick det att köpa en sån här god tallrik för 120 ZAR (ca78 SEK) att dela på två. Det är något vi verkligen tagit fasta på, att en kan köpa fantastisk mat för otroliga priser.

Ölfestival

Något vi finner väldigt härligt med Sydafrika och Western Cape är att det alltid händer roliga saker. I lördags var vi på en ölfestival i Stellenbosch där flera olika bryggerier bjöd på smakprov, du fick möjlighet att köpa dig ett glas av den sort du gillade, solen sken och det fanns både mattält och livemusik och väldigt trevligt folk att socialisera med. Festivalen var i Stellenbosch, nr 1 studentstad så det var många studenter men egentligen kunde du se alla åldrar närvara (självklart bjöds det inte på öl till de minderåriga utan det armband du fick vid inträdet visade på om du var 18+ eller inte).

Något att rekommendera om du en lördag i SA inte har jättemycket att göra, bara vill njuta av ledighet, sol, en god öl och något gott att äta till!